Välkommen

Smedjan

Nytt

Länkar

Säljes

Blandat

Fauna

Flora

Fåglar

Insekter

Natur

Ljud

I FOTOSMEDJAN finns det ca. 160 000 bilder
Min priser är alltid enligt överenskommelse
Lite fakta om mitt fotograferande
Här har mina bilder publicerats i Dalarna
Tidigare när jag har varit mer aktiv inom olika områden var jag med i bildbyrån Scandinav Bildbyrå
I Smedjan ingår följande bildkategorier:Natur, Miljö, Energi, Naturvård, Kultur, Fåglar, Insekter, Djur, Träd, Växter + Naturljudinspelningar
Jag tar inte på mig uppdragsfotografering.

Mitt naturliv genom åren:
Jag växte upp i Stocksund till 13 års åldern en förort till Stockholm. Sjöarna Ösbysjön och Ekebysjön med deras vassar med
väldigt mycket snok påverkade mig under flera år,man var där och hoppade på tuvorna lång ut i vassarna och tittade på snok och fågelliv.

Mitt naturintresse präglades tidigt i min barndom av vår naturtomt med omgivande skogsområden och sommrarna med vår båt Albertina som förde min familj ut i Stockholm skärgår på många fantastiska platser som senare i livet besöktes via långseglatser i småsegelbåtar.

Redan tidigt kom jag i kontakt med fågellivet i omgivningarna här en kattuggla och jag hade husdjur här en guldhamster. Skärgårdslivet skapade ett intresse för fiske både med fluga och nät och många långpaddlingar med kanadensare i åar, sjöar och skärgårdar. Kanadensare valde vi för att kunna lasta mycket fotoprylar.

1964 flyttade familjen till Lund i Skåne där ett nytt liv började för mig med nya upplevelser och naturtyper. Efter skolan började jag på Entomologiska institutionen då bl.a Carl Lindroth, Per Dowes och Bengt Landin m.fl. jobbade där var jag tekniskt biträde och preparerade insekter. 1972 flyttade jag till Örebro för jag ville komma upp till skogslandet igen där pluggade jag till Förskollärare och flyttade sedan upp till bergslagen där jag köpte en Konica kamera för min första lön. Flyttade sedan till Mora för att jag ville lära mig mer om våran natur. Slutet av 1978 kom jag till Falun och träffade direkt Tage Gussing som peppade mig att fota mer gick med i Falu fotoklubb där jag fick lära mig massor.
Så här kan du få tag i mig:
Kalle Bergström Linnéplan 2c 79132 Falun    
023-25738 070-2083003
Epost: uvkalle@gmail.cim    
facebook